Povestea noastră

Mai mult decât doar niște "păsări de țară"!

Ferma noastra este la baza o tanara plantatie ecologica de catina de 17 Ha, iar micro ferma de pasari (pui de carne, rate si curcani) a fost creata din dorinta de a produce o mancare curata, cu gust, intr-un mediu fara stres si de confort pentru pasari. Facem parte din noua generatie de biciclisti fermieri care promoveaza si pretuieste principiile agriculturii ecologice si regenerative. Suntem pasionati de ceea ce facem si iubim ideea de a calatori in lume pe bicicleta.


Dorinta de a produce o mancare sanatoasa are o poveste mai veche: eram intr-un restaurant din Bucuresti la o degustare de vinuri, iar proprietara restaurantului era o englezoiaca care traieste in Romania de mult timp, o fosta corporatista care se trage dintr-o familie de bucatari/chefs. Intr-o conversatie amicala la un pahar de vin, mi-a spus ceva care m-a marcat: – “Daca generatia ta nu face nimic pentru a dezvolta mici ferme care sa produca mancare sanatoasa si cu gust, atunci in 10-15 ani vor disparea micii producatori, iar standardul de calitate si gust va fi mancarea gasita la supermarket. Noi am pierdut micii producatori in Anglia. Acum se incerca o revigorare a lor, dar este foarte greu pentru ca de generatii standardul in ceea ce priveste gustul este mancarea cumparata din supermarket- uri”.


Aceasta conversatie purtata cu mai mult de 10 ani in urma m-a inspirat sa cercetez consecvent ce inseamna sa produci “mancare sanatoasa”. Asa a aparut ferma de pasari.